22 Ocak 2011 Cumartesi

Şubat Ayı Programı

Soğuk kış günleri yaklaşırken, içinizi ısıtmayan filmler ile 22 ve 25 şubat'ta 50.yıl köşkü'nde olmayı umuyoruz. Şubat ayı için seçtiğimiz iki film aşağıdaki gibidir :

22 ŞUBAT SALI :



AİLE YUVASI (DOMICILE CONJUGAL)



Yönetmen : François Truffaut

Saat : 17:30

Bağlam : Truffaut sinemasının temel soruları.

Sunan : Aras K.

Hakkında : Truffaut'nun birbirinden bağımsız filmlerden oluşan "Doinel" üçlemesinin son halkası olan "Aile Yuvası" yönetmenin iki aşamalı sorularından ve sorunlarından birinin çözümlemesidir : Kadınlar büyülü müdür? Üçlemenin ilk iki filminde(400 darbe ve Çalıntı Öpücükler) üzerinde sıkça düşündüğü bu soru üçlemenin son filminde bir "aile hayatı"nı anlatırken cevaplandırılıyor. Ve cevabı alabilmeniz için 22 şubat tarihinde bir şekilde 50.yıl köşkünde olmanız gerekiyor.











25 ŞUBAT CUMA (KÜLT FİLMLER)


THE DOOM GENERATION

Yönetmen : Gregg Araki

Saat : 17 :30

Bağlam : Amerikan yeraltı sineması.

Sunan : Uğur E.

Hakkında : Bir nevi "cehennemde yolculuk" temasına dayanan film yine birbirinden bağımsız bir üçlemenin ikinci halkasıdır. (Bu ay birbiriyle alâkasız üçlemeler diye bir tema belirleseydik bu iki filmi ivedilikle seçerdik sanırım.) Gregg Araki'nin queer virtüellikleri ile donattığı film plastik sinemanın doksanların tam ortasına düşen bir başyapıtı olarak da adlandırılabilir. Ayrıca +18 yaş sınırı koyduğumuzu ve "canım aşkım gel filme gidek" ana hatlarına sahip sevgililerin de gösterimden uzak durması gerektiğini önemle hatırlatmak isteriz. Ha bir de imkânınız varsa filme gelmeden önce Godard'ın Week-End filmine bir bakın deriz. (Bu üçlemenin diğer iki filmi ise Totally Fucked Up ve Nowhere'den mürekkeptir.)

Önemli not : İzlemeye gelmeseniz de The Doom Generation'ın soundtrack albümünü mutlak dinleyin deriz. Bir de ileride yine bu filmlerle ilgili çeşitli değerlendirmeleri bu adreste görebilirsiniz. Ama göremezseniz de "hani nerede" diye sormayın. Görüşmek üzere.











1 yorum:

seita dedi ki...

doom doom doom doom