16 Kasım 2012 Cuma

Köşk Haber Bülteni (12) (Bir Duyuru Gerekliliği): Ben Nerede Bir Güllü Gördümse Tuttum Onu Güzelce Uğur'a Tamamladım


Zeki Demirkubuz Masumiyet’in senaryosunu bitirdikten sonra hangi oyuncularla filmi çekeceğini düşünmeye başlar. Kafasını en çok karıştıran rol ise Uğur rolüdür. Ne yapsa kafasına uygun, Uğur rolüne cuk oturan birini bulamamaktadır. En sonunda rol Derya Alabora’ya gider ve efsane başlar.



Ama ve ama. Derya Alabora bu rol için düşünülen ilk isim değildir. Demirkubuz “Kim acaba?” diye girdiği o derin düşünce seanslarından sonra role cuk oturduğunu fark ettiği birini keşfeder. Bu kişi Güllü’den başkası değildir. Ne var ki daha önce Güllü ile hiç karşılaşmamış ve tanışmamıştır. Bu eksikleri gidermek üzere Güllü’nün o yıllarda sahne aldığı gazinolardan birine gider. Bir süre oturup Güllü’nün sahne performansını izler. Artık düşüncesi netleşmiştir: Uğur rolünü mutlaka Güllü oynamalıdır. Elindeki senaryoyu Güllü’ye okutmak için bazı girişimlerde bulunur ama Güllü’nün etrafındaki fedailer tipini pek beğenmedikleri Demirkubuz’u Güllü’ye yaklaştırmazlar.






Sonra düşünür Demirkubuz, görebildiği kadarıyla sinirli bir insandır Güllü. Biraz da hanımağa tripleri vardır. Elindeki senaryoda ona uygun gördüğü rol ise bir orospu rolüdür. İşte bunları düşünür ve bir orospu rolü için Güllü’yü ikna etmenin zorluğu aklını kurcalamaya başlar. Hatta böyle bir teklifle Güllü’ye yaklaşması sonucunda elindeki dişleriyle en yakındaki hastaneyi ziyaret edebileceği ihtimali aklına gelir. Bütün bu düşüncelerin ardından vazgeçer Demirkubuz. Sonra Zeki evine Uğur rolü ise Derya Alabora’ya doğru gider.. (Benzer bir hikâye Kader’deki Uğur rolü için de yaşanmış. Demirkubuz rol için Türkiye güzeli Burçin Bircan'ı düşünmüştür. Ama senaryo çekilecek hale geldiğinde  Burçin Bircan aşırı dozdan dolayı öleli çok olmuştur.).


Hem Masumiyet hem de Kader Demirkubuz’un en sevilen ve en çok izlenen filmleri oldu. Peki ya Güllü? Çok uzun zamandır albüm yapmayan Güllü her geçen yıl biraz daha düştü. İstanbul ve Ankara’da çeşitli Gazino-Pavyon mekânlarında sahne almaya başladı. 22 ve 23 Kasım tarihlerinde ise İzmir’de tıpkı Uğur’un sahne aldığı (Hem Masumiyet’i hem de Kader’i kast ediyoruz) bir Gazino-Pavyon’da sahneye çıkacak. Bizler de hem Güllü’yü hem de Uğur’u izlemek için uzun saçlı erkekler olarak Alsancak İkinci Kordon’da, sahnenin hemen yanı başında olacağız.


Bize katılmak isteyenler 0546 829 13 55’i arayarak Uğur Eymirli ile iletişime geçebilir. Rezervasyon işini 3-4 gün içinde toparlıyoruz. Ona göre hareket ediniz.


Şu an için katılımcılar şöyle:
Kudret S.
Aras K.
Uğur E.
Sergen U.
Caner Y.
Arda E.


Bir de aperatif verelim:


Hiç yorum yok: