28 Aralık 2010 Salı

50. Yıl Köşkü Film Gösterimleri

Merhabalar,

Bu, hemen yukarıdaki başlıktan ve de blog'a girişte en tepeden tekrar tekrar okuyabilecek olduğunuz, "50. Yıl Köşkü Film Gösterimleri" gibi enfes bir ad verdiğimiz şey, -üniversitenin/bürokrasinin her türlü yıldırma çabalarına rağmen- iki ayrı koldan ilerliyor:

Küçük a, hüzünlü forvet Aras Keser ve anti-akademik akademisyen Murat Göç ortaklığında, yaklaşık bir buçuk yıldır devam eden, bir Salı klasiği haline gelmiş olan 50. Yıl Köşkü Film Gösterimleri

Küçük b, genç kuşağın heyecanlı temsilcisi Uğur Eymirli'nin sunduğu, bünyeleri haftasonuna hazırlayıcı bir etkisi de bulunan, bir karşıt-kültür/alt-kültür organizasyonu, henüz iki aylık, çiçeği burnunda Cuma akşamı gösterimi, Kült Filmler

Not:
İsim bulmaktaki yaratıcılığımızı, film seçimlerinde kullanmıyoruz, merak etmeyiniz.

24 Aralık günü "Kült Filmler: Uzakdoğu Dövüş Sineması" bağlamında, Uğur Eymirli'nin biçimsel olarak powerpoint'li, içerik olaraksa köşkte tam bir nostalji fırtınası estiren sunumuyla, bir Bruce Lee klasiği, "Enter the Dragon (Ejder Kalesi)" ve 28 Aralık günü "Sinemada Farklı Anlatım Türleri" bağlamında, Aras Keser'in akıcı ve her yere dokunan sunumuyla artık apayrı bir boyut kazanan, şüphesiz sinema tarihinin en iyilerinden biri olan, bir modern klasik, Wong Kar Wai'nin "In the Mood For Love (Aşk Zamanı)" filmleriyle her iki gösterim de dönemi Şubat ayının ikinci yarısına kadar kapatmıştır.

Bu arada "iki ayrı kol" demiştik ya, şimdilik iki ayrı kol o. (Köşkü ve bazı başka başka yerleri de ele geçirip vs. vs. işte, değişik değişik planlar)

Heyecanla Şubat'ı bekleyiniz.



Hiç yorum yok: